mei 09, 2015

Joure (NL), 8 mei 2015

De certificaatkoers van HZPC Holland bv, wereldleider in aardappelveredeling en pootgoedexport, is na Beursdag Mei 2015 vastgesteld op €113,15 (gedaan, bieden). De koers is hiermee voor de elfde keer op rij duidelijk gestegen, en het HZPC Certificaat van Aandeel steeg hiermee voor de dertiende keer in zijn geschiedenis met de maximale 10 procent (per half jaar) in waarde.

april 22, 2015

HZPC biedt als eerste bedrijf in Noord Nederland alle 218 medewerkers in Nederland de gloednieuwe online Persoonlijke Gezondheidscheck aan. “Ambitie en innovatie zijn belangrijke kernwaarden voor ons bedrijf. Dit zijn de pijlers waarop wij onze positie als wereldwijde marktleider op het gebied van aardappelveredeling en pootgoedexport uitbouwen” aldus HZPC HR Adviseur Adri de Vries. “Ons HR beleid sluit hier uiteraard op aan, we proberen ook op dit gebied voorop te lopen. Het aanbieden van deze nieuwe gezondheidscheck is voor ons een logische stap”.

 

De Persoonlijke Gezondheidscheck (PGC) is ontwikkeld door het onafhankelijk kennisinstituut voor preventie en vroegdiagnostiek NIPED in samenwerking met o.a. Hartstichting, Diabetesfonds, Nierstichting, Longfonds en verschillende artsenorganisaties.

 

Annabel Splinter, Project Manager bij NIPED legt uit: “De basis is een nieuw ontwikkelde online vragenlijst die uitgebreid wetenschappelijk is getest en op 24 februari jl. landelijk is gepresenteerd. Deze Gezondheidscheck maakt bewust, zet aan tot gezond gedrag en verwijst bij medisch risico naar de huis- of bedrijfsarts. De nieuwe check is het antwoord op het versnipperde aanbod van losse, veelal niet betrouwbare gezondheidstesten. HZPC biedt de Gezondheidscheck aan als preventief medisch onderzoek (PMO) en vergoedt daarmee ook de aanvullende modules met fysieke testen als bloedonderzoek en bloeddrukmeting, en werkvermogen voor haar medewerkers. Uiteraard is deelname aan de onderzoeken facultatief. Bedrijven zoals HZPC, die de Gezondheidscheck aanbieden aan hun werknemers, krijgen in verband met privacy wetgeving alleen een geanonimiseerd macrorapport waarin het NIPED het bedrijfsgezondheidsprofiel opstelt”.

 

Voor HZPC is de vitaliteit van het team een hoge prioriteit, hierin ondersteunt HZPC haar medewerkers proactief. De nieuwe test past daarom prima in dit beleid. Adri de Vries van HZPC vult aan: “Voor zover je je gezondheid kunt beïnvloeden, ligt de verantwoordelijkheid hiervoor bij iedereen zelf. Als werkgever hebben wij echter wel een maatschappelijke rol. We hebben een laag ziekteverzuim en zitten met minder dan  2% royaal onder het landelijk gemiddelde dat net onder de 4% ligt. Hier zijn we trots op en dit willen we graag zo houden. Een vitaal en gezond team is hierbij cruciaal. Een goed werkvermogen, de mate waarin je je werk zowel fysiek als mentaal kan uitvoeren, draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van de medewerker. Dit is niet alleen vandaag de dag belangrijk, maar zeker ook in de toekomst, omdat we in Nederland langer zullen doorwerken. Daarom vinden we het heel belangrijk om als werkgever ons team te faciliteren en te inspireren”.

maart 04, 2015

persbericht
Joure (NL), 4 maart 2015
– HZPC Holland bv, wereldleider in aardappelveredeling, verwacht zijn pootgoedtelers in Nederland € 27,50 per 100 kilo te betalen over oogst 2014, en stelt daarmee de norm in deze cyclische markt.

februari 09, 2015

'POWER TO THE PIEPER'

In de huidige tijd van hip en verantwoord voedsel lijkt de zoektocht naar lekker en gezond eten steeds ingewikkelder. Vroeger aten we ons ontbijt, lunch en diner, nu praten we er vooral over. Altijd en overal….. De superfood adviezen van dieetgoeroes en food bloggers vliegen ons om de oren. We zoeken ons heil in exotische producten uit verre landen en gezond eten lijkt duurder dan ooit. Laten we ons niet een klein beetje gek maken?

januari 27, 2015

Van harte welkom in ons HZPC Potato Café tijdens de Fruit Logistica in Berlijn.

U vindt ons in hal 2.1, stand C-15

 

IVORY RUSSET

 

 

 

Klik op bovenstaande afbeelding om ons duurzaamheidsverslag te bekijken!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.