HZPC betaalt wederom haar pootgoedtelers een hoge prijs

persbericht

Deze week heeft HZPC Holland de definitieve uitbetalingsprijzen voor pootaardappelen oogst 2011 aan haar telers bekend gemaakt. De gemiddelde prijs over alle rassen komt op basis van herfstlevering voor de potermaat van klasse E uit op 31,03 euro per 100 kg vóór kwekersafdracht exclusief BTW.

 

Deze prijs is 2 euro per 100 kg lager dan de uitbetalingsprijs van vorig jaar, maar is wederom een hoge prijs. Over de laatste 6 jaren heeft HZPC Holland 5 maal een gemiddelde prijs boven de 30 euro uitbetaald. Alleen in het jaar 2009/10 was de prijs lager dan 30 euro. Ondanks deze prestatie beschouwt HZPC een gemiddelde uitbetalingsprijs boven de 30 euro als een hoge prijs.

In 2010 hadden de meeste telers een bijzonder hoge kilogramopbrengst per hectare. In 2011 was de gemiddelde opbrengst bij de telers lager, zodat de financiële opbrengst per hectare uit oogst 2011 voor de meeste telers beduidend lager uitvalt dan uit oogst 2010. Naast deze uitbetalingsprijs ontvangen de telers een vergoeding voor het opslaan en opzakken van de aardappelen.

 

Op 1 maart heeft HZPC Holland een prognoseprijs bekend gemaakt van 30,00 euro. Sinds dat moment zijn er iets meer pootaardappelen verkocht dan op dat moment was begroot.

 

De totale omzet van HZPC in volume uit oogst 2011 is lager dan de verkopen gerealiseerd uit oogst 2010, wat een absoluut recordjaar was voor HZPC. Dit geldt niet alleen voor de verkopen uit de Nederlandse oogst, maar ook voor de verkopen uit de meeste buitenlandse productiegebieden. Hierdoor zal de geconsolideerde omzet en het bedrijfsresultaat van HZPC lager uitkomen dan het recordresultaat in het jaar 2010/11. HZPC noemt het verwachte resultaat over 2011/12 redelijk.

 

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de heer G.F.J. Backx; telefoonnummer 0513 – 48 98 88.

CHALLENGER

 

 

 

Klik op bovenstaande afbeelding om ons duurzaamheidsverslag te bekijken!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.