"Kwaliteit continue verbeteren!"

Het pootgoed van onze rassen wordt op diverse locaties in Europa en Noord-Amerika geproduceerd. In de meeste gevallen vormen miniknollen de basis voor de pootgoedproductie. Voor de Nederlandse pootgoedteelt worden deze miniknollen geproduceerd in onze R&D vestiging in Metslawier, waarna dit basismateriaal door de pootgoedtelers vermeerderd wordt tot pootgoed van hoge kwaliteit.

 

Voor de pootgoedproductie hebben we overeenkomsten met telers in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen, het Verenigd Koninkrijk, Finland, Rusland en Canada. Het in Nederland geproduceerde pootgoed wordt voor het grootste deel geëxporteerd, het pootgoed in de andere landen wordt vooral gebruikt voor de lokale productie van consumptieaardappelen.

 

Ons doel is om de kwaliteit van het pootgoed en de consumptieaardappelen continue te verbeteren. Nieuwe rassen spelen daarin een belangrijke rol, maar ook het vergroten van de kennis over de teelt van aardappelen vinden wij erg belangrijk. Teeltbegeleiding, onderling delen van rassenkennis en het analyseren van bodem-, klimaat- en teeltgegevens zijn vandaag de dag belangrijke factoren om het kwaliteitsniveau continue te verhogen.

 

Telers van HZPC kunnen via HZPC Online inloggen op een apart deel van de site.

 

Frank van der Werff - Manager Productie & Logistiek

 

CHALLENGER

 

 

 

Klik op bovenstaande afbeelding om ons duurzaamheidsverslag te bekijken!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.