French Fries › HZPC

French Fries

French Fries, een wereldwijde expansie

De markt voor frites groeit wereldwijd, aangedreven door opkomende en groeiende economieën. De consumptie neemt vooral sterk toe in Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Wij besteden de grootste zorg aan het ontwikkelen van rassen die geschikt zijn om frites(producten) van te maken en hebben een aantal sterke rassen in onze portfolio, zoals de Innovator en de Ivory Russet.
 

Consistency

Voor onze klanten, die fabrieken in meerdere landen en continenten hebben, is het belangrijk dat zij de beschikking hebben over rassen die wereldwijd geteeld kunnen worden en die onder verschillende klimaten goede resultaten geven. Juist in de sector French Fries is zekerheid van opbrengst en consistentie in friteskwaliteit van cruciaal belang voor onze klanten vanwege de grote contracten die zij hebben met hun klanten in fastfood (QSR), foodservice en retail. In samenwerking met onze afnemers testen we nieuwe rassen en samen met onze productmanagers verbeteren we de teelt voor een hoog rendement bij verwerking.
 

Local-for-local

Het principe "local" for “local" is in de French Fries sector ook van groot belang. We hebben daarom pootgoedteelt in de meeste landen waar fritesfabrieken staan, zodat telers het lokaal geproduceerde pootgoed kunnen gebruiken.

De rassen die we ontwikkelen in de sector French Fries zijn goed te bewaren, hebben het juiste onderwatergewicht en textuur en een laag suikergehalte. Ze zijn te verwerken tot (lange) frites en/of andere aardappelspecialiteiten. Zo geniet de consument van lekkere, stevige, krokante frites of specialiteiten: iedere keer weer een feestje!