Nieuwe film: rooibeschadiging voorkomen › HZPC

Nieuwe film: rooibeschadiging voorkomen

25-08-2016

Rooibeschadiging voorkomen

Op de juiste manier rooien en inschuren is van groot belang voor de kwaliteit van de pootgoedaardappel. Beschadigingen die ontstaan aan de knollen zijn een invalspoort voor bewaarziekten. HZPC hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar pootgoedaardappelen.

Door het aanbieden van trainingen, bijeenkomsten en voorlichtingsmateriaal helpen we onze telers met het vergroten van kennis en het delen van ervaringen met andere telers. Onderdeel van het voorlichtingsmateriaal is deze  film over het voorkomen van beschadigingen tijdens het rooien en inschuren van het pootgoed.
Onze buitendienstmedewerker Menna Hospers brengt een bezoek aan pootgoedteler Jan Maarten Hendrikse in Creil. Jan Maarten vertelt en laat zien hoe hij beschadigingen bij het rooien en inschuren voorkomt. Daarnaast geeft Menna tips om rooibeschadiging tijdig te ontdekken.

HZPC Telerserie deel 2: rooibeschadiging voorkomen

HZPC Telerserie deel 2: rooibeschadiging voorkomen
Meer nieuws
  • Dag van de Aarde

    Dag van de Aarde

    Vandaag staat in het teken van de planeet en haar omgeving, want het is de Dag van de Aarde. Dat aardappelen gezond zijn, is duidelijk geworden in ons vorige nieuwsbericht 'Wereldgezondheidsdag'....

    22-04-2017
  • Maak kennis met onze collega Mr. Hicham Bennani

    Maak kennis met onze collega Mr. Hicham Bennani

    De familie Bennani is al sinds het begin van de jaren 90 bij ons betrokken. Hicham Bennani's vader was zelfs de eerste 'Potato Man of the Year'. Ze zijn begonnen met het importeren van...

    12-04-2017
  • Wereldgezondheidsdag

    Wereldgezondheidsdag

    Vandaag is het Wereldgezondheidsdag. Dit jaar is het thema 'depressie'. Wist je dat de aardappel een heel gezond voedselgewas is? Vandaag, zullen we hier dieper op ingaan en leggen we de link met...

    07-04-2017
  • Mensen met een voorliefde voor aardappelen met elkaar verbinden

    Mensen met een voorliefde voor aardappelen met elkaar verbinden

    Bij HZPC zijn we van mening dat mensen het verschil kunnen maken. Om te kunnen groeien is het samenwerken met gepassioneerde collega’s en zakenpartners van groot belang. Zij zijn de sleutel tot...

    15-03-2017
  • HZPC overweegt genenonderzoek te verplaatsen naar VS

    HZPC overweegt genenonderzoek te verplaatsen naar VS

    Vorige week publiceerde Trouw dit artikel over de wetgeving voor genetisch gemodificeerde organismen (GMO) en nieuwe veredelingstechnieken. In het artikel staat beschreven dat HZPC op basis van de...

    13-03-2017
  • Hoogste prognoseprijs in 10 jaar voor HZPC-telers

    Hoogste prognoseprijs in 10 jaar voor HZPC-telers

    We hebben de prognoseprijs voor Oogst 2016 vastgesteld en verwachten onze pootgoedtelers € 33,15 per 100 kilo te betalen. Dit is de hoogste prognoseprijs van HZPC in de afgelopen 10 jaar.

    06-03-2017
  • EU stopt octrooien op klassieke veredeling

    EU stopt octrooien op klassieke veredeling

    Veredelaars van groente en fruit moeten vrij kunnen beschikken over biologisch materiaal om nieuwe gewassoorten te kunnen kweken. Het octrooirecht is daarom niet van toepassing op de klassieke...

    20-02-2017
  • Terugblik op Fruit Logistica 2017

    Terugblik op Fruit Logistica 2017

    Fruit Logistica; de belangrijkste vakbeurs voor de internationale groenten- en fruithandel vond dit jaar voor de 25ste keer plaats in Berlijn. Van 8 tot 10 februari was de gehele internationale...

    15-02-2017
  • Voedselzekerheid hoog op de agenda

    Voedselzekerheid hoog op de agenda

    Voedsel is een van de grootste vraagstukken van deze tijd. Hoe zorgen we voor genoeg voedsel? Hoe zorgen we ervoor dat het veilig, gezond en duurzaam is? En hoe zorgen we ervoor dat Nederland...

    27-01-2017
  • Welkom in ons HZPC aardappel café

    Welkom in ons HZPC aardappel café

    We heten u van harte welkom op onze stand tijdens de Fruit Logistica in Berlijn van 8 tot 10 februari 2017. Hier kunnen wij u laten zien én proeven dat aardappels gezond, gemakkelijk te bereiden en...

    17-01-2017